Så fort som vi valt ut och redigerat bilderna så ska vi servera er minst en rapport från helgen, det lovar vi, och vi ska göra vårt bästa för att få till det så fort som möjligt
Det har blivit dags för en riktig favorit i LCHF-utförande, nämligen chokladbollar. Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
Nedräkning tillhelgen. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg
- Läs hela inlägget här 37 gr p. Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare
Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska). Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
Vispa grädden, den ska vara lättvispad - nästan lite rinnig. Den godaste chokladmoussen4 port100 g mörk choklad (70%)1 st äggula 1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett 2 msk konjak1,5 dl vispgrädde Skal från en apelsin till garneringSmält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Nu är det lugnt ett tag tills nästa gång. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
Här kommer ett alternativ till det klassiska rostbiffstillbehöret potatissallad, nämligen en lättkokt brysselkål- och baconröra (eller kålsallad om man så vill)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.