Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Häll i ny olja i den heta pannan tillsammans med sesamfröna, chilin och sambal oelek. (Annars steker du laxenpå samma vis som nedan och häller över allt i grytan
När den smördegs inbakade laxen är färdig och fått en fin färg tar du den ut, låter den vila i några minuter varpå den penslas med stark senap och därefter rullas i det krossade nötterna
Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen
Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid. Börja med att smörja en ugnsfast form. Lägg den frysta sparrisen i botten och lägg laxfiléerna över
Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock. Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.