Skär upp grönsakerna i mindre bitar och stek på i smör, lägg över spenaten. I fredags blev det lax. En sådan här bamsing står numera i vår trädgård och väntar på att dra igång imorgon måndag
Lägg pålaxbitarna. Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Sätt ugnen på 200 grader. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken. Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild)
Halvera tomaterna och lägg ut tomat och ruccola på tallrikar, servera fisken ovanpå. Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan
Att det bara blir laxpå fiskdagarna beror på att det är den fisk vi har kvar i frysen, och vi måste ju käka upp den innan vi övergår till en helt vegetarisk kost
Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Häll grädden över spenaten och placera laxenovanpå. Riv parmesanosten och strö den ovanpålaxen. Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Sätt ugnen på 175 grader. 600 g Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
Sänk värmen och lägg på ett lock. Strö på parmesanosten. 125 g mozzarella = 1 sådan där liten boll i en påse. Stek det hackade i oljan under omröring på medelvärme i ca 5 minuter. Sätt ugnen på 225 C. 125 g mozzarella = 1 sådan där liten boll i en påse
Enkel och god sås =) kan göras på röd, gul eller orange paprika. Servera till köttfärsbiffar, kött , lax kyckling jag i stortsett vilken rätt som helst 1/2 paprika delas
(Det går att steka dem klara på spisen med men jag tycker det går lättare i ugnen). Sätt ugnen på 200°. Jag bryner dem i stekpanna några minuter på varje sida i kokosolja till de får lite färg sen låter jag dem gå klara i ugnen ca 15-20 minute på en bakplåtskläddpapper plåt
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Hej på er. Nu har jag testat ännu ett gott recept på sötsaker. Jag kikade runt och hittade ett recept på chokladmousse med avokado på Åse’s blogg 56kilo
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.