Inbakadlaxmed persto och räkor. Med denna laxen behöver man inte stå och slava i köket i flera timmar, utan kan snabbt och enkelt ställa en lyxig middag på bordet
Vänd ned laxen och vänta någon minut på att den går klart. 2 tärnade laxfiléer (salta och peppra)1-2 finhackade scharlottenlökar2 finhackade vitlöksklyftor1/2 hackad fänkål1 tunt skivad morot2 dl tärnad squash 1 broccoli, uppdelad i små buketter2,5 dl kokosmjölk2 tsk sambal oelek1 tsk fiskfondSalt och pepparKokosolja (neutral) Färsk dillHacka upp grönsakerna, tärna och krydda laxen. 2 tärnade laxfiléer
Och idag åt vi lax, pasta, pesto. Lövbiff medsting. Blanda gulorna med den smälta chokladenBlanda chokladen med den vispade gräddenVänd i de vispade äggvitornaLåt stå i kylen en stund
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.