Inbakadlaxmed persto och räkor. Med denna laxen behöver man inte stå och slava i köket i flera timmar, utan kan snabbt och enkelt ställa en lyxig middag på bordet
Det kändes väldigt lyxigt att äta så god mat på resande fot. Färsk lax, skuren i bitar. Jag har bloggat om receptet tidigare, men här kommer en påminnelse
Hacka lök o palsternacka fräs detta i en klick smör. smaka av med salt,peppar o några droppar citron. koka 6 potatisar i saltat vatten i 20 min. ca 300 gramlax , skär i två 150g bitar (se bild). stek i smör tills den är klar , ca 3-4 min på bÅsa sidor. 50 g smör. salta o peppra ,slå på vinet o smula i buljongen o låt koka i 7 min. häll i grädden o låt koka i 10 min. finstrimla 1/2 morot , va 5 cm purjolök o 1/4 rödlök, stek i smör. 20 min. ca 300 gramlax , skär i två 150g bitar (se bild). ca 3-4 min på b. 50 g smör
Till varmrätt serverade jag sen en västerbottenlaxmed vitvinssås och räkor i. Min planering inför tjejmiddagen tog helt fel vändning och jag insåg att den där kvällen innan som jag tänkt förbereda middagen inför fredagen blev en jobbkväll i stället
Lax och vitlök är ämnade för varandra helt enkel. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Det som gör det sista lyftet i smaken, är att strax innan de är klarar, pressa över en halv citron över filéerna
Fräs svampen. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt mitt i filén och lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.