½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Varmsmörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Indra, hon som bjöd på det först hade putsat till receptet lite och likaså gör jag med lite mer. Blev bjuden på en supergod varmsmörgåstårta för av en vän här innan jul,
Ta inte i all frukten med en gång utan lite i taget. Dekorera runt om med sallad, gurka och ost. Dekorera ovanpå med resten av skinkan, rostbiff, ostskivor och gurka
Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida
Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen
Rör ihop baccon, med stekta champinjoner, paprika och purjolök i creme fraichen. Lägg hönökakorna så att det blir en cirkel, alltså 2 skivor per våning, gärna med lite smör på
Värm mjölk och ojla fingervarmt. Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten
Alltså den här smörgåstårtan. Börja medköttfärssåsen. Perfekt att bjuda kompisarna, grannarna eller föräldrarna på en fredagkväll tillsammans med ett glas vin
Jag gjorde en väldigt smarrig varmsmörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.