Julstökande pågår ! Maaat och Julig Dessert – Slottsstek och Pepparkakscheesecake
Pinkladycookbook
Pinkladycookbook
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 fin bit fransyska, ca 1225 g (hade jag) till 8-10 pers och det blev bitar över)
  • lite salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 liten burk ansjovis o spadet
  • morötter
  • lök
  • 3½ dl vatten
  • 1,5 köttbuljong
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 st kryddpepparkorn ca
  • 5 st
  • 1 msk sirap
  • lite ättikssprit
  • 1 ½ tsk
  • grädde
  • På morgonen hade jag snabbt vispat ihop en
  • Pepparkakscheesecake för att Vi skulle få lite Adventsstämning till Desserten
  • Så här gör jag Min.
  • Pepparkakscheesecake.
  • 30 pepparkakor/ jag hade små pepparkakshjärtan
  • 50 g smält smör
  • 200 g Philadelphia ost/ 1 ask 3 äggulor 2 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 riven apelsin
  •  
  • Gör så här
  • Krossa pepparkakorna i en mortel eller ta hammaren och lägg pepparkakorna i en plastpåse, lägg då påsen på ett hårt underlag.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.