Pajen jag gjorde hade även den ett juligt inslag med ingefära och kanel i. Min tanke i höstas var att köra "ett foto om dagen" och sedan presentera varje veckan
Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. En lite tidskrävande dessert. Hacka choklad (jag använde chokladpellets, då slipper man det) och lägg i en bunke
En riktigt julig cheesecake som passar perfekt till adventsfikat. Botten består av både digestivekex och pepparkakor, den lena fyllningen är smaksatt med apelsin och ovanpå detta ligger ett crème fraichetäcke som sötas med florsocker
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Desserten på Nyår satt som en smäck. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa desserten till middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Krossa eller mixa kakorna till smulor och blanda sedan med det rumstempererade margarinet. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i ytterligare en egen skål och tillsätt vaniljsockret
Och vad passar inte bättre än att steka på en Slottsstek till middag. Krydda den med rejält med anjovis och lägg lite tid till att få till en god sås när du bryner grönsakerna och slår på din hemlagade kalvfond
Fånigt glad blev jag när jag kom på idén att testa att mixa silkestofu med kokosgrädde för att få fram ett substitut till mascarpone – och jag blev riktigt överraskad över hur bra det blev, med tanke på hur enkelt det var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.