Apelsin- och pepparkakscheesecake
Milda.se
Milda.se

Apelsin- och pepparkakscheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g pepparkakor
  • 75 g Milda mat & bakmargarin
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g Créme Bonjour färskost
  • 5 dl Milda Visp
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 apelsin
  • saft och skal från
  • 1 tsk kanel

Beskrivning

    Cheesecakebotten: Krossa eller mixa kakorna till smulor och blanda sedan med det rumstempererade margarinet.

    Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant och låt vila kallt ca 20 min.

    Fyllning: Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna långsamt till ett vitt ganska hårt skum. (OBS spara äggulorna)

    Vispa grädden ganska hårt i en separat skål.

    Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i ytterligare en egen skål och tillsätt vaniljsockret. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt Crème bonjour och rör tills smeten är helt slät.

    Vispa ner saft och skal från en pressad apelsin och vispa tills allt är väl blandat. Vänd ner den vispade grädden.

    Vänd till sist ner äggvitorna försiktigt i smeten och se till att allt är väl blandat. Häll sedan smeten över kakbottnen och strö gärna över lite malen kanel. Täck formen med folie och låt stå i frys gärna över natten.

    Ta ut ur frysen en halvtimme innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.