Min indiska linsgryta medspenat och sötpotatis. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Dagen till ära får det bli en linssoppa/linsgrytamedspenat jag bjuder på. Smaka av med citronskal, salt och peppar och avsluta med att röra ner spenaten
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Indiska smaker går alltid hem, de brukar vara mustiga, heta, söta och sura på en och samma gång. Skölj av spenaten noggrant och lägg sedan ner i stekpannan och låt den fräsa med några minuter till den mjuknat helt
’ skrev jag på Instagram, och ja… Det är inte den vackraste middagen, den här gröna linssoppan. En middag att slänga ihop när du inte orkar handla, med andra ord
Var försiktig med kardemumman bara, den kan bli besk i för stor mängd. Den smakar lite som ärtsoppa men med mer spännande kryddor och betydligt snabbare att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.