En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Det här är en enkel, asiatisk kycklingsoppa som följt med mig sen jag flyttade hemifrån
Klassisk Tom Yum soppa fast med kokosmjölk för en mildare smak. Det blir gott det med men ÄNNU godare, med stora bokstäver, om man har i de färska kryddorna
Banka lite på citrongräset med knivskaftet så släpper den smaken bättre. Halvera körsbärstomaterna. Servera gärna med en klick svalkande crème fraîche också
Garnera med färsk koriander. Blanda 1 tsk av den hackade vitlöken med 1 msk fisksås i en skål. Lägg i räkorna, rör om ordentligt och låt det hela marinera en halvtimme
Här sitter jag med min innan-lunchen EAA. Tom kha gai var jag sugen på, så Tom kha gai skulle det bli. Vilken lycka det var att komma tillbaka, en timme med böj, marklyft, ryck och chins
blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). På 90-talet fick jag vara med i en aktivitet med mitt dåvarande jobb där vi besökte restaurangen ”Mjölkbaren” och fick lära oss att laga just den här soppan
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.