Skala vitlöken. 13 salladslökar. 11,5 l kycklingbuljong 2 dl klar äppeljuice 4 skivor ingefära 4 klyftor vitlök 2 tsk sesamolja 4 msk japansk soja 600 g kycklinglårfilé 4 ägg 250 g snabbnudlar (2 förpackningar à 125 g) 150 g sockerärter 3 salladslökar 1 msk svarta sesamfrön salt pepparKoka upp buljong och äppeljuice. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Koka upp buljongen igen och lägg i nudlarna som får koka i 3 minuter
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Lägg ner grönsaker och tärnad skinka i soppan tillsammans med tomatpuré. Min man brukar beställa pekingsoppa till förrätt när vi går på asiatiska restauranger och äter, jag beställer vårrulle som jag är barnsligt förtjust i
Skala och hacka löken, finhacka chili och vitlök. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och curry. Hetta upp en stor kastrull med lite olja och fräs löken, vitlöken, chilin och linserna
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt musslor och finhackad dill. Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan
Det bästa med snålsoppa är när man kan använda nypotatis och färska grönsaker. Färska ärtor har jag inte fått tag på i Amsterdam, så de fick bli frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.