1 pepparSkala
lök, vitlök och morot. Ansa och skölj purjolöken, Skölj och kärna ur paprikan. Skär allt i fina bitar. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull, Fräs lök, vitlök, chili och ingefära försiktigt i oljan i kastrullen ca 5 minuter. Lägg i currypasta, morot, purjolök och linser, fräs ytterligare 1 minut. Slå i 1 liter vatten och fonden, låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsaker och linser känns färdiga. Smaka av med salt, peppar, fond, citron och mango chutney Servera grytan med en klick gräddfil eller crème fraiche.
Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter. Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet
Första rätten ut blev därför en Kikärtsgryta med indiska smaker i Crock Pot. Bönorna som användes i Kikärtsgrytan med indiska smaker jag lagade till idag var naturligtvis kikärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.