Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Grovhacka det urgröpta. Pensla halvorna invändigt med lite av olivoljan och lägg dem i en ugnssäker form
Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart. Och vem gillar inte smält ost och spröda brödkuber
Det har varit gott om tomater i år på min tomatplanta. MEN inte alla har hunnit bli röda. Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan
Den extrema röda färgen, jordsmaken, halten av vitaminer och mineraler gör rödbetan till en grönsak med hälsosamma förtecken, en vitaminbomb och näringskälla som vi borde använda oss av mera än det vad vi gör idag
Dolma är en trevlig rätt, man kan äta den kall eller varm, som tillbehör eller som en hel måltid. Smaken skiljer också bland dolma, sura, välkryddade eller milda smaker av t ex örter