Ett recept på en helt underbar blomkålsgratäng - som jag själv har hittat på i all hast. Börja med att skära blomkålen i små, tunna skivor som sedan läggs ut i smord ugnsfast form
6 portioner blomkålsgratäng. 2 st färska blomkålshuvuden eller 1 kg djupfryst blomkål. 6 portioner blomkålsgratäng. 2 st färska blomkålshuvuden eller. 1 kg djupfryst blomkål
Blomkålsgratäng. Hacka blomkål och broccolin i mindre bitar och blanda om med löken. Blomkålsgratäng1 huvud blomkål1 stånd broccoliCa10 skivor ost5dl creme fraiche1 gul lök2 vitlöksklyftorSvartpepparSaltVitlökspulverDela blomkål och broccoli i buketter , koka i saltat vatten i ca 5 min, häll av i ett durkslag. Häll över blomkålen och grädda i ugnen på 200 grader tills fin färg uppstår. 1 huvud blomkål
Skär broccoli och blomkål i buketter. 450 g blomkål. Skär bort det grövsta på stammarna men använd gärna så mycket som möjligt så skär de grövre bitarna i skivor