Stuvadblomkål är klart att servera. Skär blomkål i buketter. 500 gram blomkål. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du kokar blomkålen. Koka blomkålen mjuk i ca 4 minuter
Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av i en sil. Vänd ner blomkålen. 500 g frysta blomkålsbuketter. 500 g frysta blomkålsbuketter 2 msk margarin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk 3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsk salt och peppar
Dela blomkålen i mindre buketter. Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvadeblomkålen
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. 1 blomkålshuvud. 4 portionsfiléer av röding à 130g 1 citron rapsolja 1 gul lök 1 blomkålshuvud 4 potatisar, tärninade 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 1 msk dijonsenap 1 dl Milda mat 1 förp bacon 2 skivor kavring
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. 1 st blomkålshuvud. 4 st portionsfiléer av röding á 130g 1 st citron rapsolja 1 st gul lök 1 st blomkålshuvud 4 st potatisar, tärninade 1 st hönsbuljongtärning 4 dl vatten 1 msk dijonsenap 1 dl milda mat 1 paket bacon 2 skivor kavring
Häll såsen över blomkålsbuketterna. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. 1 st blomkålshuvud. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter
Ansa och skölj blomkålen. Lägg först i blomkålen, därefter potatisen. 1 litet huvud blomkål. Men sedan kokade han pasta åt sig själv… 1 litet huvud blomkål
Lchf Stuvad spenat med ägg och falukorv. När jag tidigare gjorde stuvad spenat, använde jag redning med mjölk och mjöl, till att få spenaten stuvad, nu mera kan jag inte det enligt Lchf
Billig Husmanskost Stuvad vitkål är ett exempel på riktigt god och nyttig mat. Jag varierar ibland smaksättningen på vanlig stuvad vitkål med senap, pepparrot, örter, purjolök eller curry
Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Jag har aldrig lagat detta själv och helt plötsligt för några dagar sen så blev jag jättesugen på stuvad spenat och ägg
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. Häll såsen över blomkålen. 1 blomkålsbukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 blomkålsbukett (ca 500 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.