I flera veckor har jag varit sugen på att få göra och äta riktigt god kebab/kött i bröd. Jag bakade mjuka flatbreads och la tunna skivor av kött i med lök, baby plommontomater, gurka, saltinlagd kålrot och blandade blad (ruccola, rosé, frisé osv)
Det ger godast smak och bäst konsistens på biffarna om köttet får stå i kylen ett bra tag. 1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt). 1 kg köttfärs av valfri sort (gärna med hög fetthalt). Cevapcici0,5 gul lök 3 klyftor vitlök 1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt) 1 dl kolsyrat vatten 1 kg köttfärs av valfri sort (gärna med hög fetthalt) salt och svartpeppar 1,5 tsk paprikapulver vegeta (kan uteslutas)
Skala och riv löken. Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca
3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
Till skillnad från pulled/draget kött så ska den skivas upp. Jag kör mina lågtempererade (125 grader) köttbitar i en lerkruka, ja ni vet den klassiska som först ska blötläggas
Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp det i tunnare strimlor