4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fyll bröden med sallad, gurka, fiskburgare och remouladsås. 5 gurka, skivadMixa eller finhacka fisken till en färs. Stek fiskburgarna ca 2 min per sida
Rensa och filéa fisken. Lägg fisken i smörad kastrull. Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 dl fiskbuljong. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar
Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg fisken i en oljad ugnsform och baka den tills fisken skivar sig fint när man trycker på den med ett finger
Kolla så att fiskköttet flikar sig fint innan du är nöjd med tillagningen. För inte så f(r)asligt länge sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sälla mig till skaran som älskar lax
Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Det här fungerar super som drinktilltugg, buffe rätt eller faktisk också till en lunch. Receptet är till 10 personer så det blir mycket men å andra sidan är det så gott så man vill helt enkelt inte att det ska ta slut på en dag
Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om. Såhär i sommarvärmen är man oftast inte sugen på någon mastig middag så jag tänkte passa på att tipsa om en favorit från förra året