Den här kycklinggryta blir full av härliga smaker från Medelhavet. Jag lagade den i slow cookern, Crock Pot men den går självklart att göra i vanlig gryta på spisen
Pulled pork har jag gjort flera gånger, men förra helgen blev det Pulled chicken för första gången. Lika gott men lite mer jobb eftersom jag använde en hel majskyckling
För nästan 4 år sedan fick jag min första Crock Pot och jag blev förtjust i den på en gång. Nu har jag fått ytterligare en Crock Pot i min ägo och jag är förälskad
Och mina barn brukar inte äta kött. Mina kommentarer. Det tar tid att lära känna sin "potta". Jag har gjort ett par försök utan recept som blivit ok, men inte mer
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
. Projektet för dagen är en pulled pork med min hemgjorda kryddblandning. Började med att ta ut fläsk karré och låta den vila en timma i rumsremperatur
På Lyckans stenugnsbageri använder vi picklad rödlök och morot på mackorna. Det är väldigt gott just som pålägg men också tex i salladen och på hamburgare
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen