Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. 2 dl vatten. Så här gör du 1 tim Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel
Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Det gör att smeten blir ljusbrun och smaken blir lite mer åt kolahållet jämfört med när man tar vanligt strösocker