Efterrätt

Efterrätt

  • 17 Recept
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Ingredienser Portioner. 4 600 g rabarber 1 msk riven färsk ingefära 1 dl strösocker 4 msk smör (á 60 g) 1 tsk rosépeppar Till servering glass eller grädde Lägg till i inköpslistan
Julig efterrätt

Julig efterrätt

Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Efterrätten kan förberedas i god tid och stå kylen, smaken blir med koncentrerad ju längre den står men klarar sig säkert några dagar i kyl
Blåbärspaj i burk

Blåbärspaj i burk

I lördags när jag hade min sommarbrunch så bjöd jag ju så klart inte bara på mat utan även en del sötsaker dukades fram till efterrätt
Enkel supergod efterrätt

Enkel supergod efterrätt

Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
Lakritschokladtårta med lakritsglass

Lakritschokladtårta med lakritsglass

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 400 gram mörk choklad , 56-70% 2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 4 st ägg 100 gram smör 0,5 msk lakritsgranulat Garnering 1 lakritsgranulat 1 msk kokosflingor , grova (finns i hälsokostbutiker) Glass 2 dl strösocker 3 dl grädde 1 msk lakritsgranulat , eller 2 msk lakritspulver 1 st vaniljstång 6 st äggula(or) 4 dl mjölk Glasyr 1 dl vispgrädde 1 msk ljus sirap 100 gram mörk choklad , 64–70% 10 gram smör 2 tsk lakritsgranulat Köp receptet
Nyårssviss

Nyårssviss

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 ml vaniljglass , gärna Järnaglass 3 dl vispgrädde 70 gram maränger , gärna gammeldags 0 strössel , gärna svart & vitt 0 citronmeliss Chokladsås 1 dl standardmjölk 1 dl rårörsocker 1 dl kakao 0,5 krm salt Karamelliserad banan 2 st banan(er) 1 msk Klarifierat smör 2 msk rårörsocker Köp receptet
Mannagrynspudding

Mannagrynspudding

Mannagrynspudding. 8 mars 2016 @ 07. 38. Mannagrynsgröt, det åt man ju som liten. En slät mild gröt som jag åt med kanel & socker på
Glace au four i julkostym

Glace au four i julkostym

Efterrätten vi bjöd på i lördags blev en riktig hit. Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus
Glace au four

Glace au four

F R E D A G S F E E L I N G var det här. Lite gott i glaset och en nygjord glace au four till dessert. En hembakad sockerkaka till övers
Älskar denna dessert❤️

Älskar denna dessert❤️

150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri)
Gino - chokladgratinerad frukt

Gino - chokladgratinerad frukt

Gino - chokladgratinerad frukt. I en klassisk gino brukar man ha jordgubbar, kiwi och banan. Men man kan ta vilken frukt man vill förstås