Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar Ingredienser Portioner. 4 600 g rabarber 1 msk riven färsk ingefära 1 dl strösocker 4 msk smör (á 60 g) 1 tsk rosépeppar Till servering glass eller grädde Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Nyårsaftonens efterrätt - Cheesecake med nutellamousse och lakrtistopping Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Inte ofta jag äter sådana här efterrätter men ibland får man ju göra undantag, eller hur Mat och odla
Julig efterrätt Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Efterrätten kan förberedas i god tid och stå kylen, smaken blir med koncentrerad ju längre den står men klarar sig säkert några dagar i kyl Gott Och Blandat
Blåbärspaj i burk I lördags när jag hade min sommarbrunch så bjöd jag ju så klart inte bara på mat utan även en del sötsaker dukades fram till efterrättFredagskakan blogg
Enkel supergod efterrätt Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny lillaanna.se -
Lakritschokladtårta med lakritsglass Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 400 gram mörk choklad , 56-70% 2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 4 st ägg 100 gram smör 0,5 msk lakritsgranulat Garnering 1 lakritsgranulat 1 msk kokosflingor , grova (finns i hälsokostbutiker) Glass 2 dl strösocker 3 dl grädde 1 msk lakritsgranulat , eller 2 msk lakritspulver 1 st vaniljstång 6 st äggula(or) 4 dl mjölk Glasyr 1 dl vispgrädde 1 msk ljus sirap 100 gram mörk choklad , 64–70% 10 gram smör 2 tsk lakritsgranulat Köp receptet www.tasteline.com
Nyårssviss Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 ml vaniljglass , gärna Järnaglass 3 dl vispgrädde 70 gram maränger , gärna gammeldags 0 strössel , gärna svart & vitt 0 citronmeliss Chokladsås 1 dl standardmjölk 1 dl rårörsocker 1 dl kakao 0,5 krm salt Karamelliserad banan 2 st banan(er) 1 msk Klarifierat smör 2 msk rårörsocker Köp receptet www.tasteline.com
Mannagrynspudding Mannagrynspudding. 8 mars 2016 @ 07. 38. Mannagrynsgröt, det åt man ju som liten. En slät mild gröt som jag åt med kanel & socker på ericasmeny.blogg.se -
Nutellasemifredo med krispig maräng I söndags firade jag min födelsedag som egentligen är imorgon. Årets tårta blev den goda nutellasemifredon Mor-Mia´s
Glace au four i julkostymEfterrätten vi bjöd på i lördags blev en riktig hit. Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus Mor-Mia´s
Glace au four F R E D A G S F E E L I N G var det här. Lite gott i glaset och en nygjord glace au four till dessert. En hembakad sockerkaka till övers Matochbakverkstan
Älskar denna dessert❤️ 150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri) MILLES.WEBBLOGG.SE -
Salted Caramel Nut Pie (Nötkolapaj med en liten Salt Brytning) Välkomna hem till oss i förkylningsträsket. Här har det snorats, hostats, harklats och febrats i en månad Louise´s Spis
Gino - chokladgratinerad frukt Gino - chokladgratinerad frukt. I en klassisk gino brukar man ha jordgubbar, kiwi och banan. Men man kan ta vilken frukt man vill förstås Matmonstret