Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Köttfärssoppa med grönsaker

Köttfärssoppa med grönsaker

Tips. Vill man ha soppan matigare, tillsätt mer potatis. Häll Milda i en kall stekpanna. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna slutat bubbla
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Pulled Pork på Picnicbog

Pulled Pork på Picnicbog

Sjukt trött har jag landat mätt i soffan med ett glas rödvin. Även om jag inte jobbar så har jag ändå fredagskänsla
Smörgåstårta med varmröktlax och räkor

Smörgåstårta med varmröktlax och räkor

(6 - 8 port. )15 st. brödskivor(3 lager x 5 brödskivor per lager)Fyllning 1. 200 g varmröktlax3 st. salladslökar, skivade125 g ost Cantadou pepparrot1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt4 - 5 tsk citronjuiceFyllning 2
Smörgåstårta med kyckling

Smörgåstårta med kyckling

Igår gjorde jag smörgåstårta. Ni som aldrig provat denna denna goda smörgåstårta måste göra det nu. När jag bakar smörgåstårta göra jag nästan alltid denna för den är lite annorlunda och så god att den går åt på ett nafs
Smörgåstårta med skinka och bacon

Smörgåstårta med skinka och bacon

Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag. Ja, i bland försöker jag styra upp ett visst mönster i köket men oftast går det inte
Ugnsbakad Färskpotatis

Ugnsbakad Färskpotatis

Till lördagens grill hade vi massor av gott. Vi grillade oxfilé i bitar och kryddade endast med flingsalt och svartpeppar i efterhand
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Det är alltid roligt att höra historien bakom en maträtt. Receptet på denna smarriga kycklinggryta hittade jag förs på Helenas blogg (Bara en kaka till) som fått receptet av en kompis
Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Vilket väder. Grått, regnigt och trist. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom
Vildsvinsbiffar

Vildsvinsbiffar

Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Helt nya jultraditioner i år och första gången i mitt 34-åriga liv som jag inte firar julafton med mina föräldrar