Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Här är en medeltida kryddblanding som Pellegrino Artusi använder till några recept, bland annat en fastlags-spaghetti som vi tänkte laga lite närmare fettisdagen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka. Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Så var det dags att ta lergrytan i bruk igen. Jag tror jag lagade kyckling i den senast, för rätt länge sen, men den har av någon anledning inte hamnat här på bloggen