Bröd

Bröd

  • 63 Recept
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå på det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader
Rågrutor (100 % rågmjöl)

Rågrutor (100 % rågmjöl)

Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Danska rågbröd

Danska rågbröd

Stjälp upp bröden och vira in dem i bakdukar. Lägg bröden på galler och låt dem bli kalla. Bröden går att frysa
Fiberrika rågflingebullar

Fiberrika rågflingebullar

Något som vi däremot är mycket förtjusta i är olika sorters bröd. Ta ut dem ur ugnen och låt dem kallna på ett brödgaller täckta med en bakduk
Julfrallor med must och russin

Julfrallor med must och russin

Ta ut dem ur ugnen och låt dem kallna på ett brödgaller under duk. Tänk att det redan är luciadagen. Det känns som om tiden springer iväg
Mjuka och goda rågsiktsbullar med russin

Mjuka och goda rågsiktsbullar med russin

Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Sirapsrutor

Sirapsrutor

Nagga med gaffel och grädda i 225 grader ca 5-7 min eller tills bröden är gyllenbruna. Sirapsrutor. 1 pkt jäst
Sirapsrutor

Sirapsrutor

Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med
Bröd Fredriks fika

Bröd Fredriks fika

Skär bröden i lagom stora bitar med en pizzaskärare, jag delade i 16 bitar. Sätt ugnen på 225 grader, baka brödet i 13-15 min
Hamburgerbröd, mina favoriter

Hamburgerbröd, mina favoriter

Forma dem med handen när de ligger på bakplåtspapper tills de får ”hamburgerbrödsform”. Pensla bröden med vatten och häll på sesamfrön
Ida's grova "minutfrallor"

Ida's grova "minutfrallor"

(Tar max 15min att baka). 12 st. 3 dl grovt rågmjöl. 3 dl rågsikt. 4 dl vetemjöl special. 1 tsk havssalt. 4 tsk bakpulver
Björkens frallor

Björkens frallor

Jag älskar nybakat bröd, för det är ju så gott. Vi hade en liten slatt med vanliga havregryn i en påse i skafferiet och de passade bra att använda i dessa mjuka och goda frallor