På trettondagsafton bjöd vi på denna läckra soppa som förrätt. Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter ger en fin smak, och bidrar i synnerhet till att just denna soppa blev så lyckad
Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma
En lite annorlunda morotskaka som jag har kompletterat med krossad ananas. Dottern och jag var i London en långhelg 2007 och på ett café fick vi en fantastiskt god morotskaka och jag frågade vad som gjorde den så extra saftig och då blev svaret ananas
Morotskaka att dö för. Min morotskaka gjorde succé i lördags. Det var min allra första. Ibland så förvånar jag mig själv hur duktig jag faktiskt har blivit i köket
För att göra cheesecakens botten. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck in blandningen i botten av en 20 centimeters kakform med löstagbar botten
Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. En väldigt söt och god historia. Inte ofta jag äter sådana här efterrätter men ibland får man ju göra undantag, eller hur
4 ägg1,5 dl strösocker200 g cream cheese2 lime, finrivet skal och saft1 dl finhackad mynta4 dl vispgrädde1 dl dulce de leche (mjölkkräm)0,5 dl ev ljus eller mörk rom200 g digestivekex50 g smält smörGör såhär