Hej fredag. Här kommer ett bra tips på en supergod helgmiddag. Fläskfilé, bacon och champinjoner är klassiska, goda smaker tillsammans och här får de sällskap av en god gräddig sås med smak av dragon och vitt vin
Strö över mjöl och tillsätt tomatpuré. Häll över tomater och grädde och låt det puttra ihop nån min. Men hittar ni passerade tomater på flaska från Mutti, köp och testa
Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. KYCKLINGGRYTA I UGNEN MED BACON OCH CHAMPINJONER4-5 pers1 paket bacon4 kycklingfiléer1 gul lök300-400 g färska champinjoner2 dl creme fraiche0,5 dl vispgrädde2 msk tomatpuré1 dl riven parmesanostSalt och svartpepparGör så här
Tända värmeljus till kvällsmaten idag. För att göra tallriken lite färggladare kokte jag lite sugar snaps lätt och blandade med halverade körsbärstomater
-) Har inte haft någon ork alls till att sköta om bloggen den sista tiden men nu kanske jag får lite mer ork och lust till att laga mat när jag inte behöver jobba längre
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Våra matgäster var mycket nöjda med maten. Om ni inte vet vad ni ska äta till helgen så kan jag rekommendera denna smarriga rätt som jag hittade på nätet för länge sedan
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Vi har nästan identisk smak när det kommer till mat och gårdagens middag blev precis lika god som alltid när vi kamperar ihop i köket
Så har jag dammat av ännu ett recept. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. 3 tomater eller så många som behövs för att tacka botten på formen. 3 tomater eller så många som behövs för att tacka botten på formen
Droppa ner matoljan lite åt gången under hård vispning/mixning. 2 dl matolja (t. Jag älskar coleslaw. Det kanske beror på min amerikanska uppväxt, jag vet inte, men jag är rätt så petig när det gäller coleslaw
Vi har ätit väldigt lite kyckling på sistone. Härom veckan slängde jag ihop en marinad till kycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den