Jättegoda hembakade bröd med vallmofrön på toppen. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt
Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 min. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn
Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Prova med sticka att brödet inte är kladdigt. 1½ msk brödkryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga torra ingredienser och avsluta med att röra i filmjölk och sirap
ca 12 bullar1,5 msk olivolja 5 dl ljummet vatten1 dl sirap (mörk/ ljus eller bröd)1 tsk salt1 dl vetegroddar1 dl havregryn50g jäst4 dl rågmjöl8 dl vetemjöl1 ägglite flingsaltlite solroskärnorHäll jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten