Och behöver man även göra den laktosfri går det bra att byta ut mjölkprodukterna mot laktosfria. Har själv inte hittat glutenfri ostkaka i butiken men med det här receptet fixar man en kanongod ostkaka alldeles själv, enkelt är det också när man tar genvägen förbi ostmassa och använder keso istället
Gjorde två olika varianter, en som blev som lite lagom sega flarn och en omgång i formar. Båda två blev lika goda och en sån sorts kakor man får sätta hänglås på burken om de ska räcka längre än en kvart
Den som har några ägg och potatisar kan fixa en billig middag. Näringsrikt och väldigt gott. Hetta upp smör i en stekpanna och stek små plättar tills de är ljusbruna
Koka pastan, skär gräslöken fint och riv parmesanosten. Koka upp grädden i en separat kastrull och lägg sedan ner färskosten i kastrullen så den smälter ut
Gluten/laktos Använd glutenfri pasta vid glutenintolerans. Middagen är precis avdukad och maten blev så god att jag fick en riktigt stark längtan att blogga om den
iMat för min del. Är väldigt svag för toscakaka och den här är bra lik. Mat för min del. Givetvis går det bra med vanlig mjölk och grädde om man tål det)
Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop till en deg. Gör en grop i mitten och fyll den med sylt. ca 30 stycken200 grader 4 1/2 dl vetemjöl250 g rumsvarmt smör1 1/2 dl strösocker1 dl vaniljsåspulver1 1/2 tsk bakpulver1 1/2 dl hallonsylt till fyllning Blanda smör och mjöl till en grynig massa. Rulla ut degen i 2 längder, ca 5 cm i diameter, och skär dom i ca 30 bitar. Grädda kakorna i ca 15 minuter
Idag har jag bakat glutenochlaktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med