Tills dess bjuder vi på ett förslag på en väldigt god, och enkel, torskmiddag. Torskgratäng med tomat och mozzarella 2 port400 g torskfilé½ citron, rivet skal och pressad saftsalt och peppar3 stora tomater eller 8 coctailtomater, skivade½ dl basilikablad, strimladeolivolja125 g mozzarellaostRingla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg i torsken. / Anki och Håkan 400 g torskfilé
2pkt tinad torsk a 800g. 2pkt tinad torsk. Vilken fantastisk brittsommar vi har, helgen har tillbringats ute med husvagnen med goda vänner, med god mat och dryck
Väldigt god fiskgratäng på lax och torskfilé. Du behöver4 portioner400 g laxfilé400 g torskfiléÖrtsaltSvartpeppar3 dl créme fraiche200 g philadelphiaost paprika1 bukett broccoli2 röda chilifrukterRiven parmesan12 potatisGör såhärSkär fisken i något mindre bitar
I orginalreceptet skulle det vara torskrygg, vilket säkert hade varit ännu godare, en riktig festmåltid, men nu är det vardag och då körde jag med torskpaket
400 g torskfilé. 400 g torskfilé. Glöm tråkiga fiskbullar på burk. Blanda fiskfilé med bland annat polkarödbeta och du får jättegoda, stekta fiskbullar som jag serverade tillsammans med en klick majonnäs som mixats med lite citronskal
Torka noggrant och stek torskryggen till fin yta i smör. Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"