Som dom flesta säkert redan vet så var det ju Kanelbullens dag i tisdags. Jag jobbade 13-22 och sen försöker jag inte äta en massa onyttigt i veckan så nån bulle blev det inte då och inte än heller
Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Höstens godaste efterrätt åt vi förra helgen när vi hade gäster. Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Sista dagen på praktiken för grabben, och igår bestämde han sig för att han ville bjuda på en kaka till fikat, så han satte igång att baka en citronmarängkaka,
Semla, ja nu är det dags igen. Den 12 februari, dvs tisdag nästa vecka, smäller de. Fettisdagen är för mig bara en dag om året, jag är inte personen som äter semlor flera veckor innan fettisdagen men bakverket har funnits i butik i flera veckor redan
Inget – alltså verkligen inget – slår hembakta wienerbröd. Men ibland pallar man bara inte kavla och vika och kavla och vika i all evighet oavsett hur gott det blir när man är klar
Idag har det mest snurrat på. Var på jobbet i vanlig tid i morse efter att ha lämnat finaste M på skolan där han lycklig återfann sin kontaktbok som varit på rymmen sen igår
Hur mår vi idag då. Jo, trött, bakis, slö och väldigt sugen på cremlor. Tänk så fint det hade suttit med en blandning av en wienersemla och en croissant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.