Hejsan,wok idag igen minsann. Denna wok fanns på tallriken igår, här står räkor för huvudingrediensen. Ingredienser för 4 personer2 msk olja1 vitlöksklyfta hackad2 tsk ingefära½ purjolök, skivad150 g champinjoner, skivade150 g broccoli1 paprika valfri färg, strimlad2 dl kokosmjölk2 tsk limesaft1 krm cayennepeppar1 fiskbuljongtärning200 g räkor, skaladeGör så härHetta upp en wok eller stekpanna med olja
Tid och temperatur är ju det som styr när en råvara ska bli klar. I det flesta recepten står det 175 grader i 1½ timme, men riktigt så funkar det inte eftersom råvaran kan vara olika tjock och kort, då tar det längre tid, eller lång och smal, då tar det kortare tid
Fräs falukorven i skivor i hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan