Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Mina åt jag tillsammans med en liten klick naturell creme fraiche. Kvällens middag var enklaste och snabbaste maten nämligen pastaskruvar, stekt falukorv och wokade grönsaker
Mina skålar blev dock lite för stora men de hade slut på de klassiska runda små tunnbröden på Ica så jag fick köpa fyrkantiga istället och jag tänkte inte på att skära till en rund form av dem
Köttfärssås med crème fraiche. 4 port. ca 600g köttfärs2 dl crème fraiche Paprika & Chili2 dl crème fraiche Tomat & Basilika1 tsk soja2 tsk balsamvinäger1 dl vattensaltsvartpepparBryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar efter behag
Finhacka tomater och lök. Rör ihop gräddfil, citronmajonnäs och blanda i övriga ingredienser. Dill, socker, citronpeppar och citronsaft får man smaka av,
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Nu kommer det ett middagstips och detta är en gammal godingar. Denna rätten fick jag när jag bodde hemma och jag vet att jag tyckte det var så jättegott