[email protected]
Jag lägger in recept jag hittat för att skapa en kokbok för mig själv, mest desserter.
Granis Kök

Granis Kök

  • 23 Recept
Blåbärssoppa

Blåbärssoppa

0,5 liter färska eller frysta blåbär. 10,5 dl socker. 10,5 liter vatten. 12 msk potatismjölRensa och skölj bären
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Havtornspannacotta med vit choklad

Havtornspannacotta med vit choklad

0,75 dl havtornssaft, 225 g frysta bär. 2 dl vispgrädde. 1-2 msk socker. 100 g vit bakchoklad. 0,75 dl havtornssaft, 225 g frysta bär 2 dl vispgrädde 1-2 msk socker 100 g vit bakchoklad
Kronprinsessans dessert

Kronprinsessans dessert

Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen
Björnbärsfromage

Björnbärsfromage

Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen. Ta undan ett par björnbär för dekoration

Jordgubbsfromage

Jordgubbsfromage 4 äggulor ¾ dl socker 4 dl vispgrädde 6 gelatinblad 1 msk apelsinsaft korn av 1 vaniljstång 400 gr jordgubbar   Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten
Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse

För några dagar sen stod jag i köket och funderade på hur man gör mousse. För några dagar sen stod jag i köket och funderade på hur man gör mousse
Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse. 200 g jordgubbar (färska eller frysta). ¾ dl strösocker. 3 gelatinblad. 2½ dl vispgrädde. Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter
Ostbröd till glöggen

Ostbröd till glöggen

Blanda ost, crème fraiche och honung. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela varje skiva i fyra delar
Kokospannacotta med passionsfrukt

Kokospannacotta med passionsfrukt

Hej Påskveckan. Är en trött Hanna som skriver här idag. Har skrivit en hemtenta på 5 timmar i juridik under dagen så nu är jag ganska slutkörd i huvudet
Ljummen fruktsallad till efterrätt

Ljummen fruktsallad till efterrätt

Den här fruktsalladen kan jag verkligen rekommendera till efterrätt. En härlig kontrast mellan spröd mandelmassa, ljummen frukt och krispiga nötter
Busenkel och världsgod dessert

Busenkel och världsgod dessert

Det här måste ni testa. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Varvad dessert med bär och biskvier

Varvad dessert med bär och biskvier

vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill