Då var det fredag och jag är ledig, solen skiner och jag sitter inne och bloggar. Har googlat runt lite på fredagsmys och jag har hittat lite smarrigt, lättlagat till eftermiddagen
(recept för ca 4 port). 4 skivor bröd till toast, kantskurna, ca 200 g getost (chèvre), 12 skivor parmaskinka, blandsallad (finns ju färdigsköljd och klar i påsar och som även innehåller ruccola), färsk timjan, pinjenötter
Ja igår så blev det alltså Plankstek till middag, måste medge att det är så himla gott. Inte ens barnen eller jag menar tonåringarna har nått att invända
Vi äger två stycken matplankor, det innebär så klart att vi inte kan bjuda på plankstek och då de ligger ganska långt inne i ett skåp så blir det inte heller särskilt ofta vi tar fram dem till oss själva heller
Hej Alla Fina. Idag har vi varit iväg och fixat lite här och där,. ni som följer mig vet att jag fick presentkort från Miljögården av en granne vårans lilla "baktant"
. Helgen har varit lugn. lagat god helg mat och myst i soffan till några filmer. Plankstek är en favorit här hemma, oftast brukar vi ha bearnaisås till men
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
) Kanske något att testa till nyår. Här kommer min variant på en slags plankstek. ). En rejäl bit fin entrecôte per person, som steks i smör i het gjutjärnspanna
Fredag och självaste 1. a advent på söndag, dagarna rusar sannerligen förbi och varje helg framöver är uppbokad av något, förberedelser inför jul, julfester/glöggmingel och inte minst julklappsinköp, men idag är det alltså fredag och jag tänker koppla av ikväll med något gott att äta och dricka
Plankstek är något bland det bästa jag vet. Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Jag köpte färsk laxfilé som jag kryddade med salt, citronpeppar och limesalt. Jag förstekte laxen i ugnen på 200 grader, för att den ska bli färdig samtidigt som det spritsade moset
Inte länge kvar till nyårsafton och äntligen är menyn bestämd. Det blir tre rätter från Expressen/Allt om mats kokboksserie "Smaker från hela världen", närmare bestämt från boken "Svensk vinter och jul"
Dom vita formarna i bild är lagom i storlek efter att ha ätit hela nyårsmeny - de blå kanske egentligen om man bara vill ha det som en dessert efter en vanlig varmrätt