Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Har alltid bananer hemma och ofta blir de för mogna för att äta enligt min smak. Brukar då göra en banankaka med choklad som är gudomlig (receptet på den finns under banan och mjuka kakor) men man kan ju inte äta kakor varje dag
Det är sant. Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
En av de nyårsönskningar man kan ha (EJ nyårslöfte) kan ju vara att man ska baka mer bröd. Vi äter inte jättemycket bröd men jag kan ändå bli väldigt trött på köpe-bröd
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Sätt ugnen på 200 gr. Dela vitor och gulor. Vispa vitorna styva med saltet. Rör ihop gulorna med fiberhusk, philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer