Mina favoriter

Mina favoriter

  • 18 Recept
Mina favoriter
Julkorv, mammas

Julkorv, mammas

Du behöver förutom ingredienserna en assistent med tillbehör avsedda till att göra korv med. Lägg fjällstern i vatten (Se förpackningen)
Köttig julkorv

Köttig julkorv

 Det är en speciell känsla att göra sin egen korv och det har blivit allt vanligare att stoppa korv, inte minst till jul
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Korv stroganoff är nog betydligt vanligare på tallriken i Sverige än sin lite lyxigare fader. Det här receptet är synnerligen enkelt och innehåller inte paprika som många andra versioner gör
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
Tacopaj

Tacopaj

lördag, den 28 november 2015, kl. 20. 13. Tacopaj. Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Focaccia med tomat, vitlök och basilika

Focaccia med tomat, vitlök och basilika

Att man kan tina mat och laga mat i micron är inget konstigt tycker jag. Däremot är jag lite småimpad över det här med att man kan baka bröd
Grönpeppargryta

Grönpeppargryta

Bryn grytbitar väl i smör i järngrepp. Låt peppar lök vitlök o korvstrimlorna steka med lite på slutet
galet god efterätt

galet god efterätt

Vi åt en helt suverän efterrätt i helgen. Även detta receptet hittade jag på Matklubben. Nästa gång serverar jag nog den i portionsformar dock
Senapssill

Senapssill

1. Blanda ättikslagen, lägg i fisken, låt den sedan dra i ättikslagen ca 3 timmar, dra sedan av skinnet