Varmamackor med tonfisk2 st1 liten burk tonfisk i olja2 msk creme fraiche1 msk chilisås1 msk sweet chilisåscitronpepparnågra svarta, urkärnade olivervästerbottensost, rivenpersiljesmörostbrödSlå av oljan från tonfisken och blanda med creme fraiche, såserna, peppar, oliver och vbost
1. Rör smöret smidigt och blanda det med senap, ketchup, ost, grädde och persilja. 2. Bred 3/4 av kryddsmöret på brödskivorna och lägg ihop dem två och två med en skinkskiva och en tomatskiva emellan
Bred röran på mackorna, täck med ost ochgratinera (210°C, 15 min). Hacka löken, häll av vätskan från tonfisken och rör ihop allaingredienserna till röran
Ännu en variant av varmamackor. Leif såg några äggmackor som han var tvungen att prova och det passade perfekt i lördags som sen middag vid 7-8-tiden efter hockeyn
När jag var liten så gjorde vi sådana här varmamackor ,fast jag tror vi gjorde våra på formfranska. Jag och mina syskon hjälptes åt att göra röran till mackorna med lite hjälp från mamma