Bröddiskarna i matbutikerna fullkomligt svämmar över av olika typer av bröd som berikas med fibrer. Helt enkelt ett grymt vitt bröd, med saftigt och gott inkråm, och krispig skorpa
I år har jag provat ett nytt vörtbröd från Brunkebergs Bageri. Himmel vilket gott bröd det blev. Rulla till jämna bröd och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt
Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Detta recept ger ett syrligt och gott dinkelbröd. Brödet är färdigräddat när det har en kärntemperatur på 97 grader. Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek
Sätt in brödformarna på galler och slå 1/2 dl kallt vatten i långpannan. Om bröden känns mjuka på sidorna när de knackas ur formarna, grädda ytterligare 10 minuter utan form