Bröd

Bröd

  • 14 Recept
Hembakad formfranska, vår frukostfrälsare

Hembakad formfranska, vår frukostfrälsare

Bröddiskarna i matbutikerna fullkomligt svämmar över av olika typer av bröd som berikas med fibrer. Helt enkelt ett grymt vitt bröd, med saftigt och gott inkråm, och krispig skorpa
Skållat dinkelbröd

Skållat dinkelbröd

-liters brödformar. Nagga bröden med en gaffel. Grädda bröden i nedre delen av ugnen. Låt bröden kallna på galler under bakduk
Enkelt dinkelbröd

Enkelt dinkelbröd

Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar. Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten
Skållat vörtbröd

Skållat vörtbröd

I år har jag provat ett nytt vörtbröd från Brunkebergs Bageri. Himmel vilket gott bröd det blev. Rulla till jämna bröd och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt
Vörtbröd

Vörtbröd

Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Mustbröd

Mustbröd

Häll upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till ett -avlångt bröd utan att knåda den. Skär skåror i brödet med kniv
Brödkakor med dinkel och morot

Brödkakor med dinkel och morot

Platta ut bullarna till brödkakor med cirka 12 cm i diameter och lägg kakorna på plåt klädd med bakplåtspapper

Dinkelbröd av surdeg

Detta recept ger ett syrligt och gott dinkelbröd. Brödet är färdigräddat när det har en kärntemperatur på 97 grader. Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek
Dinkelbröd

Dinkelbröd

När det syns tydligt att bröden har jäst upp, stjälp upp dem på en varm plåt, snitta med en vass kniv och ställ in i ugnen

Kalljäst dinkelbröd

Följande morgon tar du fram degen och formar till ett avlångt bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper
Dinkelbröd

Dinkelbröd

Sätt in brödformarna på galler och slå 1/2 dl kallt vatten i långpannan. Om bröden känns mjuka på sidorna när de knackas ur formarna, grädda ytterligare 10 minuter utan form
Värdshuslimpa

Värdshuslimpa

Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk. Brödet går bra att frysa. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme