Köket

Köket

  • 41 Recept
Potatissallad med fetaost

Potatissallad med fetaost

Börja med att vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Skala potatisen eller skrubba den väl. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten
Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

Ingredienser. 1 stGul lök2 klyftorVitlök1 stor eller 4 små cocktailtomaterTomater400 grEkologisk hönsfärs (eller annan köttfärs)3 mskTomarpuré1 mskMaster grill (kryddblandning från Spicemaster - kan bytas mot annan krydda)Efter smakSalt2 dlSurkål1 dlVatten
Ugnsbakad spätta med chilisås

Ugnsbakad spätta med chilisås

Skrivet 2016-10-18 Klockan 19. 29. 33. 4 port. 800 g potatis. 500 g spätta. 1/2-1 tsk salt. 2 krm peppar. 1 tsk flytande margarin
Fiskgryta special

Fiskgryta special

Skala potatis och morötter. Tärna potatisen, strimla morötter, rödlök, purjolök, paprika och skär champinjonerna i fjärdedelar

Röd fiskgratäng

1) Gör moset och spritsa ut längs kanterna i en eldfast form. 2) Salta och peppra fisken och lägg i formen
Sommarsallad

Sommarsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 70 gram sallad , färdigskuren mix 250 gram grön sparris 100 gram sockerärtor 3 st salladslök(ar) 1 knippa(en) rädisor 250 gram jordgubbar 100 gram fetaost 1 odefinierad balsamvinäger 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Köp receptet
Nötig dessert - chokladfudge brownies

Nötig dessert - chokladfudge brownies

Valborgsmmässoafton. Ska du ha gäster. I så fall kan det vara skönt att ha en enkel efterrätt som både går snabbt att göra och funkar att göra redan nu, flera timmar innan gästerna kommer
Ungersk Gulash

Ungersk Gulash

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram nötkött , gärna oxkött 7 st gul lök(ar) 3 msk margarin , eller olja 2 klyfta(or) vitlök(ar) 2 tsk Aromatkrydda 2 tsk svartpeppar , grovmalen 2 krm kummin , malen 2 st lagerblad 1 burk(ar) tomater , krossade 3 tsk tomatpuré 2 st paprika 2 st morot 500 gram potatis(ar) 1 l vatten Köp receptet
Fläskfilégratäng med svamp och sambal oelek (mjölkfri)

Fläskfilégratäng med svamp och sambal oelek (mjölkfri)

Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Italiensk paj

Italiensk paj

Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter
Grekisk sallad

Grekisk sallad

Skala och skiva löken. Skär gurka och tomater i bitar. Bryt osten i bitar. Plocka bladen från oreganon. Rör ihop olja och vinäger till en dressing