Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Ingredienser. 1 stGul lök2 klyftorVitlök1 stor eller 4 små cocktailtomaterTomater400 grEkologisk hönsfärs (eller annan köttfärs)3 mskTomarpuré1 mskMaster grill (kryddblandning från Spicemaster - kan bytas mot annan krydda)Efter smakSalt2 dlSurkål1 dlVatten
Valborgsmmässoafton. Ska du ha gäster. I så fall kan det vara skönt att ha en enkel efterrätt som både går snabbt att göra och funkar att göra redan nu, flera timmar innan gästerna kommer
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter