Mina Favoriter

  • 12 Recept
Mina Favoriter

Formfranska

2 bröd. 175° varmluft 25min 50 gram jäst, blå. 5 dl vatten (37 grader). 1 st ägg. 2 msk rumsvarmt smör. 2 tsk salt
Pizzadeg

Pizzadeg

Gör så här. 1.  Blanda mjöl, socker, salt i en bunke. Jag kör med en kitchen aid, men det går lika bra för hand

Rostfranska

Dela 3 x 750g & 1 x 600g. Varmluft 175° ca. 30 min. 50 g jäst. 1 L vatten, fingervarmt. 4 msk strösocker. 4 msk rapsolja

Tomatsoppa

Fräs löken i en kastrull. Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning och honung. Låt sjuda i 10 minuter och mixa slät

Morotsbröd

175° varmluft 30 min. 50 gram jäst. 2 st stora morötter. 50 gram margarin. 5 dl mjölk. 14 dl vetemjöl. 1. 5 tsk salt
Rostbröd

Rostbröd

Dela i 3 delar. Baka av i 175° varmluft ca. 30 min. 50 gram jäst. 7 dl ljummet vatten. 2 dl mjölk. 1 rågad msk salt
Formfranska

Formfranska

1.  Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst. 2.  Tillsätt ägget, smöret och saltet

Tosca Till Bullar

Koka upp grädde, glykos och smör i en kastrull. Tillsätt socker och koka till en ljus karamell. Tillsätt mandeln och rör om

Fyllning Kanelbullar

Blanda mandelmassa och smör (lättast att göra detta i degblandaren), tillsätt lite smör i taget så undviker du klumpar
Knapriga potatisklyftor med rosmarin

Knapriga potatisklyftor med rosmarin

Knapriga ugnsbakade potatisklyftor. Detta recept tar jag till ibland när jag vill piffa upp de ugnsbakade potatisklyftorna

Grillade Hamburgare

800g. Nötfärs. 1. 5dl. Rökig Bbqsås. 1pkt. Bacon Strimlad. Lite Vatten. Salt & peppar

HAMBURGERBRÖD

1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader. 2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig