Det här underbart goda recept på hallonmousse hittade jag inne hos Tove som har den underbara bloggen Baka baka lite kaka, förutom att hon gör superfina tårtor så har hon även många härliga recept på tårtfyllningar, frosting och krämer som jag ofta använder mig av
När det väl var dags så tog jag ur tårtorna ur kylen och välte dom upp och ner, den stora tårtan på en skärbräda och den lilla på bottenplattan till springformen som jag hade gräddat den i
I varje fall om man talar om tårtor. 1/2 dl gelésocker. 1/2 dl gelésocker. Det är insidan som räknas. En av mina favorittårtfyllningar är en hallonmousse, som jag gör med mosade hallon, gelésocker, vispgrädde och cream cheese
Nutella (1 stor burk). Kitkat (Det gick åt 12st kitkat till denna). Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. ) 1 stor burk)
Ingredienserna nedan gick åt för en tårta på 16 cm i diameter. Gjorde kokosbotten i en 16 cm form då jag ville ha en högre botten, inte att rekommendera om man vill dela på den, kokosbotten går inte att dela på utan att den går sönder en del, fick ta hjälp av min tårtring för att bygga ihop tårtan igen och den blev då kanon eftersom botten är så saftig, men det är bättre att baka tre bottnar för sig. Mjölkchokladfluff, går åt mer än 1 sats om du gör en botten på 23 cm. 1 påse nonstop/smarties/ M&M´s, går åt mer vid en 23 cm tårta. Har man inte tårtring så är det bara att lägga 1 kokosbotten på ett tårtfat, bre på kokosmousse, kokosbotten, bananmousse och kokosbotten. Mjölkchokladfluff, går åt mer än 1 sats om du gör en botten på 23 cm Bananmousse. 1 påse nonstop/smarties/ M&M´s, går åt mer vid en 23 cm tårta
115 gram rumsvarmt smör. 1 tsk vaniljpulver. Sätt ugnen på 175 C. 1 nypa salt. ca 10 min. 150 gram choklad. 1 dl vispgrädde. (Vill du veta hur man spacklar en tårta så finns det en steg-gör-steg visning här) Det jag kommit på är att det bästa är att ställa tårtan i frysen när du spacklat den klart, efter 10-15 min så tar du ut den och snyggar till ytan då den blivit lite hård =) Det är en jättebra metod som ger en finare och jämnare yta. När tårtan är slät och fin så är det dags att smeta på ganachen, häll den i mitten av tårtan och "hjälp" den rinna över kanten på tårtan =) 115 gram rumsvarmt smör. 1 tsk vaniljpulver. 1 nypa salt. 150 gram choklad. 1 dl vispgrädde
Detta är en av mina favorittårtor. 11/2 dl kakao. 1/2 tsk bakpulver. 11/2 tsk bikarbonat. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk salt. 1 dl vispgrädde. 150 g smör. Sätt ugnen på 175 grader. knyt en band runt och fyll sedan på med M&M, det går minst åt 1 stor påse. 11/2 dl kakao
Äntligen fredag och jag bara måste visa denna underbara tårta som min jobbarkompis bjöd på idag. )Det var en underbart god chokladtårta som var toppad med nonstop och runt om hela tårtan hade hon satt kitkat choklad
180 gr valfri chokladgodis (Geisha, choklad, Dumle etc. 1. polkagrisar så sikta på runt 140 gr i så fall. 180 gr valfri chokladgodis (Geisha, choklad, Dumle etc. 1