Huvudrätt

Huvudrätt

Pasta med prästost, kräftstjärtar och spenat

Pasta med prästost, kräftstjärtar och spenat

Ingredienser Portioner. 4 4 portioner spaghetti 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 125 g salladslök 1 msk smör 1 msk vetemjöl 3 dl mjölk (3%) 2 dl riven lagrad prästost salt och svartpeppar 65 g babyspenat 1 kruka dill Lägg till i inköpslistan
Bacon+kantareller=sant

Bacon+kantareller=sant

Det mesta i köttväg skulle jag kunna avstå. Jag föredrar helt klart fisk och grönsaker framför en stadig köttbit
Torskrygg på två vis

Torskrygg på två vis

Tisdagens middag blir torskrygg på en bädd av spenat & creme fraiche. Ugn 225 grader. Halverar potatisen och blandar den med olja, salt & peppar
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Så här gör du. Börja med att starta ugnen, 225 grader. Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil
Krämig pasta med vitlök och räkor

Krämig pasta med vitlök och räkor

På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Smörstekt torskrygg med räksallad

Smörstekt torskrygg med räksallad

Stekt torskrygg med räksallad 2 port. 2 x 125 g fryst, ekologisk torskrygg (eller färsk). 3 msk smör. Pressad citron
Torskrygg med tomat och bacon

Torskrygg med tomat och bacon

Här kommer ett litet levnadstecken från mig. ) Lite tyst från mig för tillfället då jag är sjukskriven och inte blir så mycket nya recept tillagade för stunden
Pasta med ostsås och ruccola

Pasta med ostsås och ruccola

I går återupptog vi en gammal på- och avtradition här i vårt kök, när vi satte oss till bords med en tallrik pasta