Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden
Bakrecept. Goda rabarberbullar med kanelsmak. Blåbärsbullarna jag gjorde igår blev så goda att jag ville testa att göra rabarberbullar ocskå och det blev ju också hur gott som helst
I dag har det varit en regning och grå dag här på Västkusten. Maken inledde dagen med att måla lillebrors rum och jag och storebror passade på att baka bullar när lillebror sov förmiddag
Antingen va det grymt länge sen jag åt LCHF bröd eller va så helt enkelt detta helt supergott. Hittade det genom LCHFklubben och ändrade det lite efter vad jag hade hemma
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Blev så sugen på äpplekaka i långpanna igår kväll. Hade lite svårt att sluta "provsmaka". -)Ingredienser4 st ägg4 dl socker5,5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2 msk vaniljsocker100 gr smält smör2 dl mjöl4 tsk kanel4 msk socker6-7 st äpplenGör så härSätt ugnen på 200 grader
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda samtliga ingredienser i en bunke (nej, ni behöver inte göra det i en särskild ordning utan se bara till att smeten blir jämn och klump fri)
Majsmjöl är ju inte direkt något jag använder mig av dagligdags tidigare, men nu med en glutenallergisk familjemedlem får man prova på både det ena och det andra i mjölväg
Jag gillar smaken av majsmjölet och googlade upp detta recept. Brödet smakar väldigt gott men det var svårt att få det att hålla ihop, vet inte om man kanske skall justera mängden majsmjöl och ta mer vetemjöl istället
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ev. kan du tillsätta annan fyllning efter smak t ex skinka, annan ost, oliver, paprika, torkad frukt, nötter