För att få fina praliner som behåller sin glans lönar det sig att temperera chokladen. Man kan göra det på olika sätt och tyvärr är alla ganska tråkiga och omständliga
Jag bakade fyra små prinsesstårtor, var och en lagom till två personer. Jag började med att baka en sats vanlig ljus tårtbotten, men istället för att grädda den i en rund form tog jag en mindre långpanna på ca
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Som barn åt jag ofta èclair, min moster bakade ofta till oss. Nej inte mamma, för hon var mer av en "älskar att laga mat men hatar att baka" mamma, utan precis som jag skrev min moster
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Ramlade över ett recept på Subway kakor på baka. se. Var tvungen att testa dem såklart. De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det
1. Fyllning. Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta
Onsdagar är ju perfekta bakdagar så man kan förbereda inför helgen, och kakan jag tänkte bjuda er på idag gör sig ypperligt efter någon dag i kylskåpet, så den passar perfekt att baka redan idag
Mycket god och otroligt enkel är denna jorgubbsmousse som passar så bra som fyllning i tårta. Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter
Blir inte så mycket tid över till att baka men till helgen när allt är över för den här gången kommer allt återgå till sitt normala igen och då ska jag baka som aldrig förr
I veckan bakade jag min första cheesecake i ugn. Jag har förut provat fryst cheesecake och cheesecake med gelatiblad, men den här gjorde jag istället på fler ägg och den är min favorit hittills