Det är egentligen inte ett surdegsbröd utan ett långjäst vanligt bröd men det är en bra start. Surdegsmakar’n har den där gången tagit hjälp av en medhjälpare som bakat brödet
Lägg brödet i en skål som du har klätt med bakplåtspapper. Lägg brödet med skarven neråt. Sikta vetemjöl över toppen på brödet och snitta eventuellt med en vass kniv eller rakblad
Blanda jäst och vatten. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim
Jag testade ett nytt bröd som blev väldigt, väldigt gott. Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Detta bröd är ett snabbröd med endast en jäsning. Det tar mindre än 1½ timma från du bestämt dig att baka tills brödet är klart. 50 g jäst0,5 l vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk olivolja8 dl vetemjöl special med fullkorn2 dl havregryn1 dl vetekli1 msk mörk sirap1 tsk brödkryddorsesamfrön till dekoration1. 1 tsk brödkryddor
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Recept matbröd, limpor & frallor. bröd,. Sen är jag redo att ta ta tag i dagen, idag hann jag med att baka lite matbröd innan jobbet, två Sverige limpor, kan varmt rekomendera dom så otroligt goda
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Måste väl erkänna att det här med att baka bröd inte riktigt är min grej, ofta blir det hårda små saker som kommer ut ur ugnen och inte sådär mjuka och goda som brödet man köper i affären
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg