350 g köttfärs. Stek färsen smulig i smör. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Låt purjolök och paprika fräsa med färsen ett par minuter
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs
Bryn köttfärsen. Häll upp köttfärsröra i en ugnsform och bred över polentan. När jag såg denna på Pickipicki så visste jag direkt att denna ska jag laga
500 g köttfärs. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka koriandern. Arbeta färsen med löksorterna, salt, maizena, spiskummin, sweet chili, ägg, och hackad koriander till en smidig smet
Rulla över köttfärslimpan i en smord ugnssäker form och se till att skarven kommer nedåt. Servera köttfärslimpan i skivor med stekta champinjoner, sås, kokt potatis och morötter och lingonsylt