Lisas saffransbiscotti ca 40 st2 ägg2 pkt saffran100 gr rostade mandlar 100 gr smör1 dl socker 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter5. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i en 75 grader varm ugnLycka till
Efter att ha misslyckats brutalt med en omgång lakritskola (totalt vidbränd efter ca 10 minuter) tog jag det säkra före det osäkra och kokade lakritsknäck istället. Låt koka på svag värme tills smeten når 122 grader (om du använder termometer) eller fixar kulprovet
1 dl sirap. 1 msk kakao. 1,5 dl turkisk peppar. 1. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet, se sidan 54. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen. 1 dl sirap. 1 msk kakao. 1,5 dl turkisk peppar
Chokladdoppad lakritskola med flingsalt3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao1 påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsaltKlä en form, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper (alt. oxh låt det sedan koka på medelstark värme utan lock tills termometen visar 120º eller tills smeten klarar kulprovet. 1 dl sirap. 1 msk kakao. 1 påse turkisk peppar
Snabb mikroknäckca 35 st1 dl vispgrädde1 dl strösocker1 dl ljus sirap½ dl hackad mandelVispa ihop grädde, socker och sirap i en stor skål med höga kanter. 1 dl vispgrädde
UGN 150 grader 2 dl majsmjöl0,5 dl linfrö1 dl sesamfrön0,5 dl solros frön0,5 dl pumpa kärnor0,5 dl olivolja2 , 5 dl kokt vattenFlingsalt. Blanda alla torra varor i en bunke tillsätt olja och de kokta vattnetlåt det svälla i ca 10 minuterkavla sedan ut det så tunt du kan mellan två bakplåtspapper det ska täcka kant till kant. (iphone foto) 150 grader. 1 dl sesamfrön
100 g smör. 11/2 dl strösocker. 1 tsk malen ingefära. 1 tsk malen nejlika. 1 tsk kardemumma. 11/2 tsk bakpulver. 1 dl flagad sötmandel. 1 dl torkade tranbär. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. 100 g smör. 11/2 dl strösocker
Smörkola 100 g smör2 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap1 tsk vaniljsockerKrydda med någon av följande smaker. 2 st apelsiner, rivet skal1 st citron, rivet skalPepparkakskola. 2 st lime, rivet skalGör så här1. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. //Sofia ♥ 100 g smör. 1 dl ljus sirap. 1 tsk vaniljsocker. 1 st citron
Ingredienser1 vit chokladkaka1 påse med polkagrisarGör så härKrossa polkagrisarna så att en del blir pulver och en del blir mindre bitar. 1 vit chokladkaka. 1 påse med
2 tsk vaniljessens eller 1 msk riktigt vaniljsocker. 1 msk riktigt vaniljsocker. JA, mer julgodis c. Eftersom att Saba & Sena var här och så skulle vi alla baka julgodis tillsammans hehe
på det godaste LCHF julgodiset du vet. …. Har satt upp ljusstakar, stjärnor & tomtar i fönstrerna. idag, så vart sugen på att baka massa gott, juligt godis
100 g mörk choklad. Häll 1/3 del i botten av en form. Lägg 1/3 av chokladen i en kastrull tillsammans med jordnötssmör, cashewnötter och 1 msk jordnötter. Julgodis, LCHF, Sötsaker 100 g mörk choklad
Härligt lchf-godis med chokladig smak och kokosflingor i. BOUNTYGODIS30-35 st50 g kokosfett50 g mörk choklad90 g kokosflingor1 msk vispgräddeGör så här. Receptet hämtat från LCHF-forum 30-35 st
SaffransbullarKan man göra LCHF-kanelbullar så borde man ju kunna göra saffransbullar också. ) SAFFRANSBULLAR (LCHF)14 stDeg. 4 ägg1 msk honung1 dl vispgrädde0,5 dl kokosnötsmjöl1,5 dl mandelmjöl2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 paket saffran (0,5 g)Fyllning. 100 g rumsvarmt smör1 tsk honungDekorering. 1 äggMandelflisorGör så här. Låt degen svälla i 10 minuter. Skär degen i 14 bitar och lägg varje del i en bullform (jag ställde formarna i en muffinsplåt för att bullarna skulle hålla formen bra). Grädda i 15-20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. 14 st. 1 msk honung. 1 ägg