Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Morgonen efter diskuterar jag och kollegan maten och allt runtomkring. Hacka de soltorkade tomaterna. Mumsiga linsbiffar med fetaost och solrosfrön4-6 portioner 2 dl röda linser1 tsk salt1 krm chilipulvervatten att koka linserna i 2 st morötter, skalade och rivna 1 st gul lök, finhackad1 dl solroskärnor, rostade 2 dl boveteflingor (jag hade dinkelflingor)4 st soltorkade tomater100 g fetaostmargarin eller olja att steka iHonungsdoftande yoghurtsås. 4 st soltorkade tomater
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. 0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Stefan Mattsson/Aftonbladet 1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vattnet med grönsaksfonden. 2. Skala och dela vitlöksklyftor på mitten och skär löken i stora bitar
5 dl grädde (matlagnings går bra). Till middag igår lagade vi en heeelt fantastisk god sparrissoppa. Den färska sparrisen är ju som allra bäst nu och då är det bara att passa på och handla
Det är faktiskt min favoritmat till lunch eller middag. Servera med tex sallad på gurka, grön salladsblandning, tomater och avokado och majonnäsdressing
To the pancake. 1 ägg / egg100-125 g keso / cottagecheese1 msk fiberhusk / tbsp psyllium husk1 nypa vaniljpulver / pinch of vanilla powder1 nypa salt / pinch of salt