Nu när det är regnigt och blåsigt (här i Skåne i alla fall) så passar det ju utmärkt med en soppa till middag och jag tänkte tipsa er om en riktigt god variant
Hacka löken och pressa vitlöken. Denna blomkålssoppamed parmesan, knaperstekt bacon ochrostade pinjenötter är en sådan där härligt tjock soppa – precis som jag gillar det
Skala och hacka lök ochvitlök. Blomkålssoppa. Blomkål tillhör en av mina favoritgrönsaker med sin milda smak och den smakar underbart i en krämig soppa
Toppa blomkålssoppanmed de kryddiga kikärtorna och blomkålen och ringla lite olivolja över. Tillsätt den rostadevitlöken till soppan och mixa slät med hjälp av en stavmixer
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostadvitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Lägg på en plåt medvitlök, spansk peppar och rosmarin, ringla över olja. vitlöksklyftor. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med citron och salt
Toppa blomkålssoppanmed de kryddiga kikärtorna och blomkålen och ringla lite olivolja över. Tillsätt den rostadevitlöken till soppan och mixa slät med hjälp av en stavmixer
Smakerna av underbart god av vitlökoch parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lök ochvitlök. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.