Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
Att göra egen mandelmjölk är både gott och vansinnigt enkelt. Dessutom kostar den bara en bråkdel av vad färdiggjord gör, samtidigt som du slipper onödiga tillsatser
Finska pinnar med sin mandelsmak är himla gott det, finns ju mängder med recept på finska pinnar men jag ville ha ett med bittermandel i och använde det som finns i boken Sju sorters kakor
Har i flera år velat göra egna mazariner men har trott att de varit riktigt svåra att göra. Så inför tjejens kalas så tänkte jag att de vore ett bra tillfälle att testa på
Återigen har jag lyckats samla ihop ett gäng äggvitor som pockar på uppmärksamhet. Passar bra att använda till de här muffinsliknande portionsbakverken där vitorna inte alls behöver vispas hårt som till maräng
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Just nu har vi avklarat första halvlek på vår 30 dagars strikta paleoutmaning. ) Under utmaningen då vi äter strikt Paleo använder vi oss inte av någon typ av mejerivaror så som vispgrädde, ost eller smör som vi annars ibland kan unna oss lite av
Det var ett tag sedan jag bakade småkakor, så i helgen bestämde jag mig för att hitta på något nytt som jag inte haft på bloggen tidigare – hyllan med bakböcker som bekant är välfylld, så det blev lite botaniserande innan jag till slut föll för Milanostängerna ur ”Sju sorters kakor” från ICA-förlaget