Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Vill man baka och inte har så mycket tid, då kan du prova det här fantastiskt goda matbrödet. Lägg över en bit folie mot slutet om du tycker att brödet fått för mycket färg
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
De nybakade små bröden smakade himmelskt med lite smör, ost och paprika till frukosten. Enkla småbröd. Täck bröden med en bakduk om du vill ha en mjuk yta, eller strunta i duken om du vill ha en lite knaprigare, seg yta
(2 bröd)Gör så här. Smöra 2 brödformar och häll ned smeten. (Tips är att frysa ned brödet i portionsskivor om det det inte beräknas gå åt de närmsta dagarna då det är ett rätt fuktigt bröd) 2 bröd
Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten. Grädda brödet längst ner i ugnen 1 timma. Låt brödet stå i formen i 10 minuter
Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd